Stress & Burn out

Wanneer je uitgevallen bent, of dreigt uit te vallen met stressklachten dan brengt dat een hoop vragen en onrust met zich mee.

Er spelen vragen zoals: Ik voel weerstand als ik naar mijn werk vertrek, wat moet ik doen om terug op de rails te geraken? Ik ben helemaal ‘op’, hoe moet ik nu verder? Ik ben snel geïrriteerd en prikkelbaar, is dat wel normaal? Hoe kan ik stoppen met piekeren? Ik vergeet zoveel, komt dat ooit weer goed? Ik kan dit mijn collega’s toch niet aandoen?

Het doel is dat je inzicht krijgt in stress verhogende gedachten, technieken leert om beter met stress om te gaan en oplossingen vindt voor praktische uitdagingen in je leven.

Versterken van competenties zoals: zelfvertrouwen, assertiviteit, grenzen bewaken en prioriteiten stellen. Via een 8-stappenplan waarbij we werken ‘van KLACHT naar KRACHT‘. Samen kijken we wat jij nodig hebt. Afhankelijk van jouw concrete vraag kunnen bepaalde stappen overbodig zijn of kunnen sommige parallel lopen.

Het gesprek is het belangrijkste middel in coaching. Daarnaast maak ik gebruik van verschillende oefeningen en opdrachten. Deze inspireren je, leren je zaken in een ander perspectief te plaatsen, geven je meer inzicht in wie je bent en in je helpende en belemmerende patronen of overtuigingen.