Wie ben ik?

Het ziekteverzuim veroorzaakt door stress, burn-out en slaapstoornissen neemt toe. Eén op drie werknemers ervaart een te hoge werkdruk.
Maar in onze veeleisende maatschappij hoeft de link niet altijd werk-gerelateerd te zijn.
Ingrijpende momenten zoals het verlies van een dierbare, angst in Coronatijden, een veeleisende partner, overdruk door sociale media, frequent GSM gebruik, pestgedrag, trauma’s uit de jeugd veroorzaakt vele klachten.

Mijn passie:

De wereld van stress-management.

Na meer dan 25 jaar ervaring in de klassieke, homeopatische en orthomoleculaire farmaceutische industrie, gecombineerd met gerichte opleidingen, wil ik mijn kennis met jou delen om jou te helpen je lichaam in balans te brengen.

Ik vind het belangrijk om jou vanuit een totale en persoonlijke aanpak te begeleiden. Er dient een harmonie te zijn tussen jouw lichaam en geest, waarin ademhaling, relaxatie en rust in het hoofd cruciale factoren zijn.
Evenwicht tussen ortho- en parasympaticus (Noem het GAVE: Geest – Ademhaling – Voeding – Energie door te bewegen).

Naast mijn opleiding kinesitherapeut, volgde ik aanvullende opleidingen tot VESB Erkend Stress en Burn-outcoach (HRD-Academy) – Slaapcoach (ICZO) – Hartcoherentie coach (Louvanie – Nervacoaches) – Chronische en Acute Hyperventilatie (IPVK). Daarnaast geef ik in mijn therapie ook Yin Yoga (Yoga Alliance) en Qi Gong ( ICZO) lessen en ondersteuning.

Er is sprake van Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) als jouw lichamelijke klachten langer dan enkele weken duren en als er bij adequaat medisch onderzoek geen aandoening is gevonden die de klachten voldoende verklaart.
Klachten zijn veelal vermoeidheid, slaapproblemen, hoofdpijn, buikpijn, hartklachten, angsten, hyperventilatie, mist in het hoofd, …

Ook vanuit mijn ervaring als kinesitherapeut in een woonzorgcentrum, heb ik vastgesteld hoe belangrijk het is om gezond ouder te worden en breder naar de klachten te kijken.

Ik ben ervan overtuigd dat ik jou met een gestructureerde en bewezen aanpak, kan helpen om meer inzicht te krijgen in jouw fysisch en mentaal functioneren en ervoor te zorgen dat je vitaliteit en veerkracht terugvindt.

— Hartegroet, Carlo Van Hulle