Wie ben ik?

Het ziekteverzuim door stress en burn-out, slaapstoornissen neemt toe. Eén op drie werknemers ervaart een te hoge werkdruk. Maar in onze veeleisende maatschappij hoeft het niet altijd werk-gerelateerd te zijn: denk aan verlies van een dierbare, angst in Coronatijden, overdruk door sociale media, frequent GSM gebruik, pestgedrag, …

Ik ben Carlo, mijn passie: de wereld van stress-management.

Na meer dan 25 jaar ervaring in de farmaceutische industrie (klassieke geneeskunde, homeopathie en orthomoleculaire therapie), gecombineerd met gerichte opleidingen, wil ik mijn kennis met jou delen om jou te helpen je lichaam in balans te brengen.

Ik volgde de opleiding tot VESB Erkend Stress en Burn-outcoach (HRD-Academy) – Slaapcoach (ICZO) – Hartcoherentiecoach (Louvanie – Nervacoaches) – Chronische en Acute Hyperventilatie (IPVK). Daarna geef ik in mijn therapie ook Yin Yoga (Yoga Alliance) en Qi Gong ( ICZO).

Ik vind het belangrijk om jou vanuit een totale aanpak te begeleiden. Er dient een harmonie te zijn tussen lichaam en geest, waarin ademhaling, relaxatie en rust in het hoofd cruciale factoren zijn. Evenwicht tussen ortho- en parasympaticus (Noem het GAVE: Geest – Ademhaling – Voeding – Energie door te bewegen).

Er is sprake van Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK) als lichamelijke klachten langer dan enkele weken duren en als er bij adequaat medisch onderzoek geen aandoening is gevonden die de klachten voldoende verklaart. (Vermoeidheid, slaapproblemen, hoofdpijn, buikpijn, hartklachten, angsten, hyperventilatie …)

Ook vanuit mijn ervaring als kinesitherapeut in een woonzorgcentrum, heb ik vastgesteld hoe belangrijk het is om gezond ouder te worden en breder naar de klachten te kijken.

Ik ben ervan overtuigd dat ik jou met een gestructureerde en een bewezen aanpak, kan helpen om meer inzicht te krijgen in jouw fysisch en mentaal functioneren en ervoor te zorgen dat je je vitaliteit en veerkracht terugvindt!

Hartegroet Carlo